Odin Nøsen

Bidrag fra denne personen

Euklidsk geometri, eller “konstruksjon”, som det så enkelt heter i skolen, her gjort som et gratis puzzle-spill tilgjengelig på alle enheter.

Hva om du kunne leve livet ditt om igjen. Hvem ville du da være - deg selv eller noen helt andre? Spill Alter Ego og se hvem du er - eller oppdag hvem du kunne vært.

"Inside" er en underlig fortelling med mange tolkningsmuligheter. Hva er det egentlig som skjer her?

Klarer du å lage en pest som dreper absolutt alle mennesker på jorden? Og hva lærte du av det?

Eller… til månen og tilbake er vanskelig nok!

Et klassespill om hvor i all verden du er - med ganske så subtile hint

Klarer du å bygge en trygg bro under budsjett? Og med hvilke materialer?

"It’s just stuff. Until you don’t have it."

Kommer du til level 40 i “Human Resource Machine” er du en god programmerer - og du er dessuten rimelig god i matematikk!

“Quiet City” er et kort spill, eller interaktiv opplevelse, om hva som skjer i en by kl 0300 om natten.

Hvordan kan du bruke VR til å forstå hvordan det å se f.eks. religioner fra innsiden og også fra utsiden?

Hvor lenge orker du å spille et spill hvis eneste hensikt er å belønne deg for å spille spillet? Og hvorfor spiller du det så lenge?

“You’ve got to leave something behind (to go forward)” - Spill deg til Newtons tredje lov.

"Vart du skræmt no?" Ja, hvis jeg spiller "Stories Untold" blir jeg det. Gamle teksteventyr får ny form - og gud så det virker!

En oppdagelsesreise inn i en audio-visuell verden - som aldri er den samme, noen gang.

Gratulerer! Du vant nettopp den gullkantede jobben som passkontrollør i Arstotzka. Du er gitt makt og ansvar, men hva er viktigst - regler eller mennesker? Og er noen mennesker viktigere enn andre?

Samarbeid, konsentrasjon og tydelig kommunikasjon er nøkkelen til å komme seg helskinnet gjennom spillet "Keep Talking and Nobody Explodes".

Hvordan kan du bruke VR (virtual reality) i naturfag? Her får du et tips til hvordan et enkelt opplegg i naturfag for 8. trinn kan kombineres med bruken av Oculus Rift og Titans of Space.

The Stanley Parable prøver ikke å gi oss svaret på et spørsmål, det prøver å få oss til å oppdage spørsmålene vi burde stille! Dette læringsopplegget viser hvordan dataspillet kan brukes i norskundervisningen for å sette i gang gode diskusjoner i klassen.

Et sosialt eksperiment i MinecraftEdu med utgangspunkt i Hunger Games-universet.