Kirketunet Barnehage

Bidrag fra denne personen

Vi laget en formbingo ved hjelp av QR koder hvor barna samarbeidet om å finne QR koder, scanne og rett form da vi var på tur. Digitale verktøy, fysisk aktivitet, antall, rom og form, lek og samarbeid var fokuset.

På småbarnsavdelinga i Kirketunet barnehage har ungene utforsket seg selv og vennene med bruk av webkamera. Ved hjelp av programmet webcamtoy.com har de utallige muligheter til å eksperimentere med forandring av seg selv og omgivelsene. Det gir rom for undring!

Sommeren er over, og vi i barnehagen ser tilbake på sommerene våre som skikkelige insekts-forsknings-sommere. Så snart snøen forsvinner begynner jakten på edderkopper, fluer, skolopendere, marihøner, meitemark osv. Det er en spennende jakt, og ungene lager små hus til krypene de finner i boksene sine. Men hvordan ser de egentlig ut de som er så små? Hvordan ser øyne og munn ut? Hva er det som er inni blomstene?

Barnehagens 3-års-gruppe har jobbet med språket. Barna er kommet ulikt i sin språkutvikling, og vi ønsket å jobbe systematisk med språket.

De yngste barna har siden i høst arbeidet med et prosjekt med tittelen ”Estetiske uttrykk med bruk av digitale verktøy.” Siden barna var 1 år gamle valgte vi gjøre noe der de kunne bruke hele kroppen sin.

I vår fikk vi låne to touch skjermer fra senter for IKT i utdanningen som vi skal teste ut i en pedagogisk sammenheng i vår barnehage.

Animasjonsfilm laget av 4-åringer etter inspirasjon fra boka "Bukkene Bruse i Badeland"