Espen Clausen

Bidrag fra denne personen

I dette undervisningsopplegget har elevene brukt Scratch til å vise at de har forståelse av ulike geometriske figurers egenskaper, samtidig som de får vist at de kan grunnleggende koding av blant annet løkker.

Kanskje er vi litt for opptatt av programmeringsspråk og hvilke nettsider eller apper vi skal bruke når vi snakker om koding. Programmering med de yngste elevene krever ikke nødvendigvis mye teknologisk utstyr. Det kan enkelt gjøres i fellesskap, med og uten datamaskiner.

MakeyMakey er spennende og fleksibelt og sammen med Scratch kan en gjøre mye spennende. Et eksempel på kreativ bruk er å lage sine egne instrumenter.

temple run

Et enkelt spill som Temple Run kan gi mye inspirasjon for skriving, både for de som synes å skrive er vanskelig eller kjedelig, eller de som synes skriving er gøy.

Når vi avslutter naturfagsemne om elektrisitet, hvorfor ikke lage våre egne spillkontrollere til å spille Sploder-spillene som vi laget i vinter?

La elevene lage animerte julekort i programmet Scratch. Dette opplegget tar 45 minutter og kan brukes i kodetimen, som arrangeres over hele verden.

Elever som koder spill i Sploder

Hvor mange elever ønsker ikke å designe sine egne spill? Spill på lik linje med de spill de spiller på 1001spill eller NRK Super. I prosjektet Play and Learn, som elever på Grinde skule skal gjennomføre sammen med elever ved den danske skolen «Skolen ved søerne» i København, skal elevene lære og lage spill ved å bruke spillplattformen Sploder.