Anders Rasmussen

Bidrag fra denne personen

Vi bruker Office365 og samarbeidsapplikasjon der flere kan jobbe med samme PowerPoint.

Spill og lær, over 1000 opplegg tilgjengelig, flotte bilder og animasjoner mm. - der du kan konfiguere spillene etter eget ønske.

Norskspråkling matte-app som tar for seg det meste innenfor grunnleggende matematikk.

Engelskspråklig app om brøk som fungerer bra på 7. trinn (hvis man legger ved et ark med gloser).

 

Elevene har gruppevis laget en film der de forklarer hva brøk er.

Her er et eksempel: Du har laget en låt i GarageBand og ønsker å dele/sende den. Marker låten og velg "åpne i..." Låten eksporteres og du velger så "åpne i..." Instashare.

I Instashare går du til "files". Dra låten over til den enheten du ønsker å dele med. Pass på at begge enhetene er på samme nettverk og at appen er aktivisert på begge enhetene.

Alternativ 2. Eksporter låten fra GarageBand og velg "åpne i..." iMovie. Bruk denne filen som lydspor til filmklipp i iMovie og lag musikkvideo!

Send og motta video og bilder mellom iPhone, iPad og PC. Enkelt og genialt.

Elevene på 7. trinn ved Skjelnan skole har laget musikk på iPad. Praksisstudentene Elizabeth Koren Lomax og Trine Lise Rognli har laget og gjennomført undervisningsopplegget.

Lar deg sende filer fra iPad.

Fanitullen

Fanitullen er en av våre mest kjente hardingfeleslåtter, og fortellingen om Fanitullen stammer fra et blodig bryllup i Hallingdal i gammel tid... 6A ved Skjelnan skole benyttet iMovie til å lage film/mimespill ut fra sagnet om "Fanitullen".

I 6. klasse ved Skjelnan skole har vi brukt iMotion for å lage animasjonsfilmer.

I første omgang har vi fokusert på bruken av appen og de mulighetene som ligger i iMotion. Vi har tatt for oss IKT-planens mål rundt produksjon av video og samarbeid med digitale verktøy. Elevene har laget animasjon både med papir (tegnet, fargelagt og klipt ut) og plastelina.

 

6A ved Skjelnan skole har jobbet med tema "fremmedstyre" i samfunnsfag. Kapitlet ble fordelt på små elevgrupper og oppgaven var å lage Keynote-presentasjoner på iPad + visning på digital tavle til slutt.

Elevene i 6. klasse ved Skjelnan skole har i en tre ukers periode jobbet med emnet "vikingtiden" i fagene samfunnsfag og norsk.

Elevene i 6. klasse ved Skjelnan skole har den siste uken jobbet med intervju i norsk- og samfunnsfag.