Dataspill i skolen

Joystick

På denne siden finner du inspirasjon og forslag knyttet til temaet dataspill i skolen. Legg gjerne inn egne læringsopplegg eller blogginnlegg der du deler erfaringer fra klasserommet.

Les mer om dataspill i skolen i Senter for IKT i utdanningens notat om dataspill og læring.

 

 • Journey, en inngang til refleksjon og skriving i KRLE og norskfaget

  Journey kan brukes i norsk og andre språkfag som objekt for analyse eller inspirasjon til kreativ skriving. I religion og etikk kan spillet brukes som et bryne hvorpå elevene kan slipe sin kunnskap om religionenes læredimensjon og sentrale trekk
  Les artikkel
 • Gone home tittelbilde

  Gone Home - En spillnovelle for...

  Gone home er et kort, narrativt dataspill som kan brukes i skolen som et alternativ til novelle, spillefilm eller roman.
  Les artikkel
 • Dataspillenes historie - programmere et...

  I valgfaget teknologi i praksis fikk jeg en skikkelig "gamerklasse", og det...

  Les artikkel

Lær om verdensrommet i VR gjennom et tverrfaglig opplegg i engelsk og naturfag! Med google cardboard VR kan hvem som helst få oppleve virtuell virkelighet!

Alver, magi og dragedreping har mer å gjøre med norsk nasjonalromantikk enn man skulle tro. Kan man lese dataspill som eksempler på moderne, fantastisk og romantisk litteratur?

Elegy for a Dead World er et estetisk lekkert skriveverktøy "forkledd" som et dataspill. Spillet kan være et verdifullt verktøy i forbindelse med kreativ tekstproduksjon i norsk, engelsk og fremmedspråk.

En oppdagelsesreise inn i en audio-visuell verden - som aldri er den samme, noen gang.

I dette undervisningsopplegget har vi lagt vekt på at elevene skal få en konseptuell forståelse for hva som kan påvirke en planet. Elevene har jobbet med forskjellige oppdrag i spillet, der de kunne simulere forskjellige scenarioer. Vi har i denne artikkelen beskrevet opplegget og lagt inn en film der tre elever fra Alstad barneskole forteller om hva vi har gjort.

Teknologi i praksis- elevene ved Fagerhaug Oppvekstsenter har en måneds tid testet ut programmet "Build a World". Her er hva de samskriver etter erfaringer med spillet

Sider