NoBooks

Nobooks, hvordan undervise uten bøker. En pedagogikk i fra Eirik Sivertsen og Thomas Auke

nobooks-2.png

NoBooks logo

Creative Commons Licence

Innledning

Vi er begge lærere på elektrofag innen vg2 data og elektronikk ved forskjellige skoler i Norge. Vår opplevelse er at lærebøkene i programfagene er for lite oppdaterte og vanskelig/lite engasjerende å bruke for elevene. Å skrive nye lærebøker blir etter vår oppfatning litt meningsløst da vår teknologien innenfor vårt fagområde hele tiden er i endring. Å oppdatere bøker i ettertid er ett stort arbeid og må i tillegg gjøres ofte. Enkelte arbeidsmetoder endrer seg før bøkene kommer ut på markedet.

Dette har vi tatt tak i og startet med elektronisk undervisning. Dette går ut på at vi tar for oss ett emne og lager elektronisk undervisning rundt emnet ved hjelp av blant annet film, powerpoint, Peardeck, Edpuzzle og Kahoot. En komplett modul har også med oppgaver og prøve.

 

Slik gjør du

Registerer deg på Google med en google konto da kan du få logget deg på både edpuzzle og peardeck.

1. Lag en powerpoint du ønsker å pressentere for klassen 

2. Legg den inn i peardeck og legg til de spørsmålene du ønsker å stille klassen. 

3. Kjør peardecken for klassen 

4. Kjør igjennom powerpointen hvor du tar opp at du leser inn med kommentarer så det hele blir en film.  Her kan du bruke Snagit eller et annet program. Powerpoint har også innebygget fungsjonalitet for dette. 

5. Kjør filmen inn i EdPuzzle og gi de lekse. 

Hele klassen må også ha en google konto for at dette skal fungere, men det er helt gratis å få en slik konto og det gir muligheter for sammarbeid med google sin programvare som er en konkurent til office. 

 

Utstyr

Du trenger i utgangspunktet en google konto da kan du logge deg på peardeck og edpuzzle.  Hvis du ønsker å lage undervisningsfilmer så kan du gjøre det veldig enkelt eller hvor avansert du ønsker, her er det bare fantasien og tiden som setter en stopper. 

Lag et læringsopplegg

Har du gjennomført et læringsopplegg i skole eller barnehage som andre pedagoger kan ha interesse av? Del det gjerne på denne siden.

Relaterte opplegg

Relaterte blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier