Julekort i Scratch

La elevene lage animerte julekort i programmet Scratch. Dette opplegget tar 45 minutter og kan brukes i kodetimen, som arrangeres over hele verden.

Innledning

Scratch er et gratis program hvor du kan programmere egne interaktive fortellinger, spill og animasjoner — og dele det du har skapt med andre på nettet. 

Det er begrenset med julemotiver og figurer i systemet, så det blir nokså likt andre julekort som allerede finnes i Scratch. Kortene kan enkelt bygges ut for de av elevene som har litt erfaring fra Scratch eller programmering fra før, med at de kan legge til egne lyder, ekstra animasjoner og ekstra objekter. 

Les mer om kodetimen hos Lær kidsa koding.

 

Slik gjør du

Last ned opplegget i denne PDF-en: 

Lag et læringsopplegg

Har du gjennomført et læringsopplegg i skole eller barnehage som andre pedagoger kan ha interesse av? Del det gjerne på denne siden.

Relaterte opplegg

Relaterte blogginnlegg

  • Historiefortelling og programmering med Project Spark

    På 8. trinn på Fagerhaug Oppvekstsenter har vi denne våren et pilotprosjekt på bruk av Project Spark som et pedagogisk hjelpemiddel for å nå kompetansemål i engelsk og valgfaget "Teknologi i praksis" for ungdomstrinnet. En stor suksess for teknologi-sultne og kreative elever.
  • Koding, Bee-Bot og 4 åringar

    Vad är en robot frågar Elin? Det är en sak som går och låter "eeek eeek eeek" 4 åringen rör armarna fram och tillbaka.
  • Rom for læring - kreativ sone

    Jeg trodde programmering og IKT handlet mye mer om installering og kjedelige PC-ting, men det er mye mer interessant – det er mange flere muligheter.

Finn oss på sosiale medier