Bruke pytagoras app

App for å kunne sette ut en 90 grader vinkel på en bygge plass.

Innledning

Elevene laster ned appen på telefon eller pc og prøver dette ut i virkligheten. lag en tegning av en ringmur og målsett denne. Elevene skal da bruke appen til å finne hjørnene på Bygget

Slik gjør du

Viser elevene hvordan appen fungerer. Du gir eleven en tegning av en tomt som er målsatt. Eleven bruker så appen til å finne diagonalen på tomta. Etterpå tar elevne og setter ut to stikk som er lengden på tomta. Ved hjelp av appen har de nå funnet diagonalen på tomta. Ved bruk av måleband og merkespray settes  en 90 graders vinkel på tomta. 

Mål

Få elevne til å sette ut en 90 graders vinkel i en tomt eller vei.Ved bruk av appen er det lett å få alle til å utføre dette riktig. Læreplanmålet i stikking og nivilering på vg 2 anleggsteknikk.

Utstyr

Mobiltelefon, stikknings staver, merkespray målebånd eller avstandsmåler, internett, Bil for å frakte elevne.

Forberedelse

Elevene må kunne måle med målband og forstå en enkel skisse der det er målsatt ringmur på en tomt. Telefonene som brukes må kunne laste ned appen.

Tips

Jeg har utført opplegget med fem elever. Elevne kunne ikke regne pytagoras men fikk dette lett til med appen.Tenk at det er lurt å hvere på en byggplass slik at elevne får målt på noe som er virkelig.

Oppgaveforslag

Lage en enkel skisse på en ringmur. Snakke med om elevne mente dette var lurt å kunne.

Vurdering

Alle får stort sett til dette. Dette gir god mestringsfølelse hos de fleste elevene.

Evaluering av opplegg

Elevne er posetive og ser at ikt verktøy kan hjelpe de på noe som er vanskelig. Alle må ikke kunne alt men med dette opplegget blir elevne engsjerte og ser muligheten til å få utført jobben nøyaktig og raskt.

Lag et læringsopplegg

Har du gjennomført et læringsopplegg i skole eller barnehage som andre pedagoger kan ha interesse av? Del det gjerne på denne siden.

Relaterte opplegg

Relaterte blogginnlegg

  • Tospråklig arbeid, SoundTouch

    I september i år fikk vi et barn med et annet morsmål enn norsk. Begge foreldrene snakker godt norsk, men bruker kun morsmålet hjemme.
  • Nettbrett under måltider i barnehagen.

    Vi har tatt i bruk nettbrett under måltider. Det hele startet med å lese bok under frokost og lunsj for å skape en rolig stemning og samling rundt noe felles. Vi har etterhvert tatt i bruk digitale eventyr og bøker.
  • Tambar app

    Tambar er et troll som er kjent for de fleste som jobber i barnehagen. Barna er veldig glad i bøkene om Tambar, og nå kan man se han på Ipad.

Finn oss på sosiale medier