AR målingsverktøy i matte

Bruke apple sitt måleverktøy til å finne lengder på forskjellige objekter. Regne ut areal og omkrets av disse objektene så langt det lar seg gjøre.

Innledning

Bakgrunnen til dette opplegget er at vi ønsker å introdusere elevene til AR i undervisning. Dette er tenkt på 5.-7. trinn og det trengs ca. 2 timer.

Slik gjør du

Du begynner med å forklare elevene hva som skal skje i timen, og viser videre hvordan appen fungerer. De skal arbeide to og to. Måleverktøyet er allerede lastet ned på elevenes ipader, så du tar en rask fysisk gjennomgang. F.eks. mål et vindu i klasserommet og regn ut omkrets og areal med hjelp av elever på tavla.

Så skrives eksempler på oppgaver elevene skal gjøre på tavla. Kan finne på egne oppgaver. Kan tilpasses skolens forutsetninger, f.eks høyde på skolen, omkrets av fotballbingen/banen.

Så må elevene ha med seg skrivebok for å notere funnene sine, og arbeider videre med omkrets og areal inne. På slutten av timen skal de gruppevis presentere noen av målene sine. 

 

Mål

Målet for disse timene hentet fra LK20: Utforske mål for areal og volum i praktiske situasjoner og representere de på ulike måter

Utstyr

Ipad, skrivebok, tavle, skolegården og byggninger

Forberedelse

Laste ned apper på forhånd

Tips

Husk å laste ned apper på forhånd for å spare tid!

Kan være lurt å gjennomgå nøye slik at elevene ikke lurer på noe når de skal begynne

klare forventninger om hvordan ipaden skal brukes. 

Avgrense, gi god beskjed for hvor lang tid de får til arbeidet

Vurdering

Presentasjoner i slutten av timen

Lag et læringsopplegg

Har du gjennomført et læringsopplegg i skole eller barnehage som andre pedagoger kan ha interesse av? Del det gjerne på denne siden.

Relaterte opplegg

Relaterte blogginnlegg

 • Nettbrett under måltider i barnehagen.

  Vi har tatt i bruk nettbrett under måltider. Det hele startet med å lese bok under frokost og lunsj for å skape en rolig stemning og samling rundt noe felles. Vi har etterhvert tatt i bruk digitale eventyr og bøker.
 • Vurderingsskjema for apper

  Bydel Alna har utarbeidet et vurderingsskjema for apper til bruk i barnehagen
 • mobilblogg

  Blogging fra mobilen

  Lærerstudenter bruker Tumblr i utlandspraksis

Finn oss på sosiale medier