Vurderingsskjema for apper

Bydel Alna har utarbeidet et vurderingsskjema for apper til bruk i barnehagen

Ved bruk av ulike apper i barnehagen er det viktig at de er kvalitetsikret av voksne. Det kan også være smart å tenke igjennom hvilke fagområder de ulike appene kan benyttes i.

Vedlagt ligger et vurderingsskjema som er fint å ta i bruk for valg og vurderinger av apper til bruk i barnehagefaglig sammenheng. 

Vurderingsskjemaet er utarbeidet av Bydel Alna i samarbeid med Senter for IKT i utdanningen. 

 

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • 3D-tegning i Onshape

    3D-skrivere blir stadig mer vanlig i norske bedrifter og også i en del norske skoler. For å få filer som kan skrives ut i en 3D-skriver kan en bruke ulike verktøy, som Minecraft, TinkerCAD, SketchUp og Onshape. De tre siste er nettbaserte programmer, Minecraft krever installasjon. Vi på Jakobsli skole har benyttet oss av Onshape for å bygge husene til elevene som skal benyttes i ulike fag senere.
  • Bruk av 360°-kamera i musikk og kroppsøving

    Dans er en øvelse som elevene skal innom i både musikk og kroppsøving, og i tillegg skal digitale ferdigheter øves i alle fag. Ved å bruke 360°-kamera kan elevene nå målene i flere fag, og samtidig øve seg på digitale ferdigheter gjennom filming og filmredigering.
  • Nettbrett under måltider i barnehagen.

    Vi har tatt i bruk nettbrett under måltider. Det hele startet med å lese bok under frokost og lunsj for å skape en rolig stemning og samling rundt noe felles. Vi har etterhvert tatt i bruk digitale eventyr og bøker.

Finn oss på sosiale medier