Utprøving av Touch Skjermer.

I vår fikk vi låne to touch skjermer fra senter for IKT i utdanningen som vi skal teste ut i en pedagogisk sammenheng i vår barnehage.

 

I barnehagen vår har vi fått oss to store, fine touch skjermer . Disse skjermene er en pc i seg selv, og står inne på datarommet vårt på storavdelingen, og på allrommet på lilleavdelingen.  Vi har funnet frem diverse nettsider som passer for barnehagebarn, og latt barna prøve seg frem.

 

Når vi får nytt utstyr her i barnehagen vår, lar vi ofte barna få teste ut, og finne ut hvordan ting funker, med oppsyn og hjelp av de voksne. Barna sitter på mye kompetanse, og så er de ikke redd for å prøve seg frem. De har ikke i seg tanken om at noe kan bli ødelagt hvis de plutselig trykker feil, som mange voksne har. I de nye skjermene våre ligger Windows 8 inne som operativsystem, for oss voksne er dette helt nytt, og noe vi litt etter litt blir vant med.

 

Det programmet barna har testet mest ut til nå er «Salaby». Inne på «Salaby» ligger det forskjellige læringsaktiviteter for barnehagebarn, og barna våre klarer fint å orientere seg frem og tilbake på denne siden. Det at de får bruke touch når de jobber er en stor fordel, alt går fort, og en veldig stor andel av barna er vant med touch fra bruk av iPad.

 

Fremover:  Vi ønsker å bruke touch-skjermene på en kreativ måte, la barna lage oppgaver eller film selv. Vi er enda i oppdagelses og utprøvingsfasen, og gleder oss til å bli bedre kjent med «skjermene».

 

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • Digitalt mikroskop – en titt på detaljene

    Sommeren er over, og vi i barnehagen ser tilbake på sommerene våre som skikkelige insekts-forsknings-sommere. Så snart snøen forsvinner begynner jakten på edderkopper, fluer, skolopendere, marihøner, meitemark osv. Det er en spennende jakt, og ungene lager små hus til krypene de finner i boksene sine. Men hvordan ser de egentlig ut de som er så små? Hvordan ser øyne og munn ut? Hva er det som er inni blomstene?
  • Yndlingsfarge, former og klipping.

    I dag har førskoleklubben hatt som oppgave å ta et bilde hver av en gjenstand med yndlingsfargen sin. De fikk kameraet og oppgaven en og en, og løste dette på egenhånd.
  • Anbefaling av nettside for barnehagebarn og skolebarn

    I barnehagen har vi nå begynt å bruke datamaskiner mer aktivt i store grupper med barn. Det vi oftest benytter oss av er ulike nettsteder spesielt rettet mot barnehagebarn.

Finn oss på sosiale medier