TurfHunt på foreldremøte

Vi ønsket å skape et annerledes foreldremøte med engasjement og deltakelse. Vi tok i bruk appen TurfHunt, hvor foreldrene jaktet på pedagogiske gullkorn!

Vi ønsket å gjennomføre et foreldremøte som skulle skape engasjement og deltakelse fra foreldrene. Mange foreldremøter bærer preg av at foreldrene tar imot mye informasjon, og at det kanskje ikke opplever at det blir interessant nok. Det kan også være vanskelig å ta ordet i store forsamlinger og det kan fort bli enveiskommunikasjon fra barnehagens side.

 

Vi ønsket å formidle det vi syns er viktig i vårt arbeid i barnehagen, samt synspunkter fra foreldrene på disse temaene:

 

 • Satsingsområde

 • Uteområdet

 • Mobbing og vennskap

 • Årsplanen vår

 • Forventninger og samarbeid mellom barnehage og hjem

 

I tillegg til dette ønsket vi også å vise foreldrene viktige plasser i vært nærområde, som vi benytter oss mye av.

 1. Vi lastet ned appen TurfHunt, på nettbrett og smarttelefon.

 2. Vi fant en brukermanual for TurfHunt på nettet, som vi benyttet oss mye av. Det sto beskrevet stegvis hvordan man skal gå fram for å lage opplegget.  

 3. Vi gikk inn på hjemmesiden til TurfHunt på PC, der vi la inn poster på et kart over det aktuelle terrenget. Det var liten plass til å legge inn oppgavetekst på appen, derfor la vi bare inn overskrift og bilder relatert til oppgaven. Resten av oppgaveteksten hengte vi opp på koordinaten ute i skogen.

 4. Vi testet ut appen før foreldrene tok den i bruk. Det var stor variasjon mellom radiusen til punktene. Vi valgte å bruke den minste for å få størst mulig nøyaktighet. Med for stor radius ville postene overlappe hverandre.

 5. På innkallingen fikk foreldrene beskjed om å laste ned appen TurfHunt, som er gratis.

 6. På foreldremøtet informerte vi kort om opplegget og delte de inn i grupper på 5-6 personer.

 7. Foreldrene gikk fra post til post og diskuterte temaene vi hadde angitt.

 8. Til oppsummering av oppgavene samlet vi oss for å høre hva foreldrene hadde diskutert. For å skape en uformell og god stemning hadde vi bål og serverte kaffe og boller.

Vi erfarte at det var viktig å understreke til foreldrene at det er ute, slik at de kom i egnet klær og sko.  Det var viktig med en oppsummering slik at vi fikk innblikk i hva foreldrene hadde diskutert og reflektert over. Med at vi delte inn i små grupper opplevde vi at alle foreldrene kom til ordet, og var med i diskusjonene.

I ettertid har vi fått mye god tilbakemelding fra foreldrene og personalet. Foreldrene kom med mange nyttige og gode innspill.

Vi har lyst til å gjøre dette flere ganger på foreldremøter.

 

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier