Trafikkskilt i nærområdet

Dagens førskoleklubb hadde som mål å ta bilder av trafikkskilt i nærområdet.

Alle tok bilde av et skilt hver og vi snakket om hva skiltet betyr. Da vi kom tilbake i barnehagen la vi inn bildene på PCen, beskjærte de og justerte farge og kontrast. Barna fikk hver sin oppgave i denne prosessen, en satte i minnekortet, en importerte bildene, en skrev nøkkelord og resten fikk beskjære og behandle bildene.

Et av bildene ble litt uskarpt da vi så bildet på prosjektøren. Barna ønsket at vi skulle gjøre det skarpere, de var oberbeviste på at alt kunne fikses ved hjelp av verktøyene i programvaren. Vi prøvde dette, og selv om det er mye som kan gjøres i programvaren, kan vi ikke trylle. Vil vil derfor ha fokus på fokusering neste gang vi fotograferer.

Bildene barna tok kommer her:

Barn leker.

Uskarpt busstopp.

Gangfelt.

Ingen biler og motorsykler her.

Ingen tunge biler her.

Parkering til høyre.

 

Neste gang skal vi ut å ta bilder av bokstaver i nærmiljøet.

 

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • Creative Commons – bilder du har lov til å bruke

    Noen ganger har man lyst til å bruke bilder man ikke selv har tatt. Her er en veiledning til hvordan det kan gjøres uten å bryte åndsverkloven.
  • Kamera og bildebehandling

    Vi i Varden barnehage har valgt å fokusere IKT prosjektet rundt førskoleklubben i første omgang. Nå, da vi har fått kamera, pc og prosjektør, hadde vi vårt første prosjekt med fotoutforskning.
  • På jakt etter former

    I dag har førskoleklubben hatt i oppgave å fotografere ulike former. De tegnet først alle formene de visste om, for så å gå en runde i barnehagen for å finne en form de kunne ta bilde av. Barna gikk to og to, uten voksenfølge og tok bildene.

Finn oss på sosiale medier