Sikker lagring ved bruk av samme Apple-ID på flere enheter

Ved bruk av en Apple-Id på flere enheter er det viktig og være oppmerksom på hvor video og bilder blir lagret (personvernhensyn). I den forbindelse anbefales det å gjøre to grep:

  1. sørge for at Appen ”innstillinger” er mest mulig utilgjengelig
  2. slå av synkronisering av video og bilder mot iCloud

Å gjemme innstilinger gjør man enklest ved å trykke på appen helt til den begynner å ”dirre”. Deretter drar man appen over en annen app som skal brukes lite. Disse danner en mappe og blir dermed noe mer utilgjengelig. Videre kan man holde inne og lage ”dirring” igjen, dra mappen ned på applinjen nederst på brettet, navigere seg til siste side med apper, for så å dra mappen opp og legge den der. Trykk på hjem knappen for å avslutte ”dirre”-moduset.

Å slå av synkronisering av bilder mot iCloud er viktig ved bruk av mange enheter (med samme apple-ID). Hvis ikke vil alle produserte bilder fra alle enheter legge seg der og poppe opp på alle enheter. Åpne innstilinger, trykk på iCloud og slå av ”bildestrøm” (og evt. andre funksjoner man ikke ønsker å lagre i ”skyen”).

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • Samtykkeskjema og bildebruk

    For at foreldre skal føle seg trygge på hva de samtykker til, må det komme klart frem hva slags bilder/filmer som tas av barna, og hvem som kan få se dem. Her får du et godt eksempel fra Kleppe friluftsbarnehage, til glede for nye brukere!
  • ”Mitt eller ditt?”

    En oppsummering fra seminaret "Mitt eller ditt?" - om å ta bilder sammen med barna i barnehagen.

Finn oss på sosiale medier