Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen - en animasjonsfilm

5-6 åringene har nylig laget animasjonsfilmen "Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen", og i dag var barna med og publiserte filmen på barnehagens nettside.

IMG_0158.PNG

Bilde fra en av scenene i filmen, figurene og kulissene er laget av 5-6 åringene i Kleppe friluftsbarnehage 

Creative Commons Licence

Barna har vært: tekstskapere, filmsjefer, skuespillere, musikere, regissører, og de har vært med og publisert filmen på internett.

Først laget vi fortellingen, så malte vi kulisser, og laget rockestjerner og romvesen. Vi brukte lang tid på denne delen av filmskapingen.

Deretter var det på tide å animere filmen. Vi brukte iPad og appen iStopMotion til å ta bildene, og en animasjonsboks. Barna deltok både som "skuespillere" og flyttet på figurene, og som "filmsjefer" og tok bildene.

Vi valgte å lage hver scene for seg i iStopMotion, og satt til slutt med flere korte filmer. Disse satte vi sammen til en lengre film i appen iMovie. Barna var med på grovredigeringen, og også noe finredigering. De bestemte bl.a. tempoet (sakte tempo = skilpadde- eller sneglefart og raskt tempo = harefart).

Når filmen var omtrent som vi ville ha den, laget vi noen tekstplakater (både på papir og i iMovie). Så var det på tide å tenke på lyden. Vi tok opp noe lyd direkte i iMovie. Musikken er laget i appen GarageBand. Vi laget flere korte lydspor, som ble redigert inn i filmen i iMovie.

Hele gruppa har deltatt i alle fasene av prosessen, og barna er kjempe stolte av resultatet!
 
Se flere bilder fra prosessen på bloggen Barn og digitale verktøy og på barnehagens nettside.
 
Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier