"Redd verden"- Kulturuka Sommerlyst 2016

Gutta jobber med å redde verden ved bruk av digitale ressurser.

IMG_0062_0.jpeg

All rights reserved.

Sommerlyst ungdomskole har en årlig kulturuke etter påske. Lærerne på skolen lager da alternative opplegg og elevene melder seg på ut i fra interessene sine. Vår gruppe jobber med å "Redde verden" for tredje året på rad, og de elevene som vil, kan få prøve seg som vaskeekte superhelter og slå et slag for rettferdighet og fred:).

Elevene tar utgangspunkt i noe de selv er interessert i, og noe som de vil jobbe for. Temaene de velger er ulike fra år til år, og i år var det naturvern og dyrevelferd som elevene valgte å jobbe med.

De har tre dager til rådighet. Vi lærere booker oss inn på RFL og inviterer ulike ungdomsorganisasjoner til å holde motiavsjonsforedrag. Vi motiverer elevene ved å peke på de digitale mulighetene som er til rådighet i RFL. Musikk og musikkvideoer, film, nettsider, blogg og brosjyrer er noe av det de kan jobbe med.

RFL er et vidunderlig rom å være i for elevene. De har ubegrensede digitale muligheter og rommet i seg selv er motiverende for elevene.

Elevene jobbet med Ipad, Mac og pc. De innhentet informasjon og spredte budskapet sitt på sosiale medier som Instagram og snapchat. De brukte publisher til å lage brosjyrer som de delte ut i Storgata i Tromsø (se vedlegg).

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • Besøk på IKT-senteret i Tromsø

    Alle elevene på Vannvåg oppvekstsenter var på besøk på IKT-senteret for å lære litt om koding.
  • Geologi på en morsom måte

    Lær om bergarter ved å styre Curiosity Rover på mars! Oppgaven er å finne vann. Klarer du det får du et digitalt mozilla open badge diplom.
  • Rom for læring - kreativ sone

    Jeg trodde programmering og IKT handlet mye mer om installering og kjedelige PC-ting, men det er mye mer interessant – det er mange flere muligheter.

Finn oss på sosiale medier