Personalmøte og fortellerstund

På siste personalmøte jobbet Gimle studentbarnehage med IKT. Vi så på blogginnlegg og diskuterte hva vi kan bidra med.

Vi har fått nytt datasystem og personalet har begynt å få opplæring i bruk av mapper/bilder/ dokumentasjoner og epost. Hver avdeling laget blogginnlegg.

På samisk avdeling, Gearpmas, har de tidligere laget læremiddel om joik og da ble det laget en dokumentarfilm fra barnehagen og en animasjonsfilm om et samisk sagn, Cujaju. Se www.cujaju.no. Historien er både fin og spennende. Ved hjelp av Iphone, pc, digitalkamera og lamineringsmaskin har de nå laget en bok med historien.

Bildet her er fra fortellerstund om Cujaju i lavvuen. Her viser Ellen hvor liten sølvkula til Garralmahka var. Til og med de minste greide å sitte lenge å høre etter.  Vi hadde ei som var litt redd for å høre fortellingen. Hun hadde hørt den før, og syns den var skummel. Det gikk kjempebra, og etterpå ville hun faktisk høre den en gang til.

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • Animert bamse

    Denne filmen ble laget for å vise hvordan et dødt objekt kan bli levende i film, bamsen var et kosedyr som et av barna tok med i barnehagen.
  • Formene som ville bli båt

    Animasjonsfilmen er laget med utgangspunkt i fagområdet "Antall, rom, form" og er klippet sammen i Windows Movie Maker.
  • Julefortelling fra Gimle

    Førskoleklubben har laget animasjonsfilm ved hjelp av Lego, plastelina, digitalt kamera på stativ, mobiltelefon og touch-skjerm på avdelingen.

Finn oss på sosiale medier