Matematikk med en tvist

På workshop i senterets 'Rom for læring' ble 25 matematikklærere i videregående skoler i Troms utfordret på hvilke muligheter og motivasjonsfaktorer det finnes i å benytte spill i undervisningen.

Lærerne ble utfordret på hvordan integrere en spilløsning der både datamaskin, GPS og mobiltelefoner er integrert i et pedagogisk undervisningsopplegg. Konklusjonen ble at et vellykket opplegg avhenger i stor grad av at elevene må løse faglige oppgaver i samarbeid, at de evner å kommunisere, å lese og forstå digitale kart og sist, men ikke minst, at de kan vurdere og iverksette ulike strategier for å lykkes med å løse oppgavene.

Undervisningsopplegget baserer seg på et dansk konsept kalt DJEEO. DJEEO er et utendørs dataspill for alle aldre, som kombinerer avansert teknologi med utendørsaktiviteter, - en slags teknologisk løpe- og orienteringsjakt.

Erfaringene fra workshopen og tilbakemeldinger fra elever som tidligere har gjennomført opplegget viser at potensialet er stort og at motivasjonen for læringsarbeidet øker.

En viktig del av workshopen ved senteret var at lærerne i løpet av workshopen sørget for teknisk tilrettelegging for bruk av opplegget ved alle videregående skoler i området.

For mer informasjon kontakt Øystein Nilsen

oystein.nilsen@iktsenteret.no

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • 4. trinn ved Brundalen skole bygger skolen i Minecraft, del 2

    Etter å ha jobbet med forberedelsene til å kunne begynne å spille / bygge i MinecraftEdu (beskrevet i forrige innlegg), var det en svært ivrig gjeng på 4. trinn som var veldig klar for å begynne å bygge skolen sin.
  • Stortingsbygningen gjenskapt i Minecraft

    Skoleåret 2015-2016 bygde 6. trinn ved Brundalen skole Stortinget i Minecraft. I utgangspunktet ønsket vi å bruke bygget for å undervise om de forskjellige partiene og hvordan valg fungerer i Norge.
  • 4. trinn ved Brundalen skole bygger skolen i Minecraft, del 3

    Det er alltid noe som ikke går som planlagt når en setter i gang med noe helt nytt. Vi har møtt noen utfordringer som vi ikke forutså, som kan være greie å tenke på dersom dere har tenkt å bruke MinecraftEdu i undervisningen.

Finn oss på sosiale medier