Geologi på en morsom måte

Lær om bergarter ved å styre Curiosity Rover på mars! Oppgaven er å finne vann. Klarer du det får du et digitalt mozilla open badge diplom.

Dra til Mars for å få ditt diplom. God tur.

Mozilla open badge diplomer er digitale og helt gratis. Du kan lage diplomer selv som du kan dele ut til elevene når du mener de fortjener det. Jeg skal lage et eget bloginnlegg om hvordan man lager slike diplomer. Foreløpig kan du se min diplomsamling her.

Første gang jeg kjørte Curiosity Rover, lette jeg etter vann i de første og beste steinene jeg fant, og gikk fort tom for batteri. Jeg fikk da tips om at jeg burde lese steinguiden først. Jeg oppdaget da at det var en fane der det stod om ulike bergarter og hva som kjennetegnet disse. Jeg fant ut hva slags bergart jeg måtte lete etter, og måtte ut på en litt lengre kjøretur før jeg til slutt kunne få min belønning.

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • 3D-tegning i Onshape

    3D-skrivere blir stadig mer vanlig i norske bedrifter og også i en del norske skoler. For å få filer som kan skrives ut i en 3D-skriver kan en bruke ulike verktøy, som Minecraft, TinkerCAD, SketchUp og Onshape. De tre siste er nettbaserte programmer, Minecraft krever installasjon. Vi på Jakobsli skole har benyttet oss av Onshape for å bygge husene til elevene som skal benyttes i ulike fag senere.
  • Bruk av 360°-kamera i musikk og kroppsøving

    Dans er en øvelse som elevene skal innom i både musikk og kroppsøving, og i tillegg skal digitale ferdigheter øves i alle fag. Ved å bruke 360°-kamera kan elevene nå målene i flere fag, og samtidig øve seg på digitale ferdigheter gjennom filming og filmredigering.
  • "Redd verden"- Kulturuka Sommerlyst 2016

    Gutta jobber med å redde verden ved bruk av digitale ressurser.

Finn oss på sosiale medier