Eventyr

Våren 2013 hadde vi prosjekt om eventyr. Målet med prosjektet var å bli kjent ulike eventyr, bruke digtale verktøy og språkstimulering.

Barna ble delt inn i aldershomogene grupper, og hver gruppe jobbet med et eventyr. Eventyr om som ble brukt var bl.a Askeladden og de gode hjelperne, Løva og musa, Gullhår og de 3 bjørnene og de 3 bukkene bruse.

Førskolegruppa jobbet med Askeladden og de gode hjelperne. Barna startet med å bli kjent med eventyret, og deretter laget de kulisser og figurer. Etterpå tok barna bilder av de ulike scenene i eventyret, som de satte sammen til en film. Til slutt leste barna inn replikker til de enklte bildene. Appen vi brukte til å lage film var Imovie.

 

               

Kulisser settes opp

              

Kongen og prinsessen.

 

Hele prosjektet ble avsluttet med en foreldrekaffe hvor alle filmene ble presentert.

Et kjempeartig og lærerikt prosjekt for alle i barnehagen. Veldig fornøyd med appen Imovie, veldig enkel å bruke. Anbefales!

 

Hanne Sebakk

Skarven barnehage

 

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • Norsk: Novelletolkning på film

    8. trinn på Tromstun skole i Tromsø brukte iPad og iMovie når de arbeidet med novellen Ispiken i norsk. Med fabelaktig god hjelp fra "Rom for læring" i Tromsø sentrum, resulterte prosjektet i interessante filmer og gode fagsamtaler.
  • 1- og 2-åringenes egne estetiske uttrykk!

    De yngste barna har siden i høst arbeidet med et prosjekt med tittelen ”Estetiske uttrykk med bruk av digitale verktøy.” Siden barna var 1 år gamle valgte vi gjøre noe der de kunne bruke hele kroppen sin.
  • Nettbrett under måltider i barnehagen.

    Vi har tatt i bruk nettbrett under måltider. Det hele startet med å lese bok under frokost og lunsj for å skape en rolig stemning og samling rundt noe felles. Vi har etterhvert tatt i bruk digitale eventyr og bøker.

Finn oss på sosiale medier