Build a World - et alternativ til Minecraft

Teknologi i praksis- elevene ved Fagerhaug Oppvekstsenter har en måneds tid testet ut programmet "Build a World". Her er hva de samskriver etter erfaringer med spillet

BAW3.jpg

All rights reserved.

Build a World er et sandkassespill med tyngdekraft, tog, noen dyr, og andre "realistiske" elementerDet har mange likheter med Minecraft, men på et mer detaljert nivå. Det har et strøm-system, med vindmøller, solarpanel, og atomkraftverk. Spillet har et enkelt server/multiplayer-oppsett. I overlevelses-modus må du grave etter materialer og lage blokker og andre ting for å få deg selv et hus og strøm for lamper og elektriske apparater. Du kan egentlig gjøre det du vil i dette spillet, du kan bygge hus eller grave dagen lang, eller om du vil- sprenge alt med dynamitt eller lage vulkaner! Spillet er fortsatt i beta så det blir fortsatt utviklet nye ting å gjøre i BaW 

Det har mye potensiale sett i forhold til Minecraft fordi det kan legges til så mye mer. Med det mener vi at de mindre blokkene så får verdenen man jobber med så mye mer detaljer som er ekstremt viktig for spill at detaljene er på riktig plass. Programmet har også potensiale i å lære mer norsk, engelsk og samfunnsfag enn i de vanlige fagtimene, fordi elevene er som oftest mer engasjerte i spill som variasjon til ordinære timer. Som resultat vil elever bli mye mer engasjert i timene hvis de spiller Build a World. Her måtte vil lese instrukser underveis, skrive logg og kommunisere med hverandre på felles server. Spillet kan bl.a brukes til å utvikle kreativiteten i en person og man kan vekke en liten spire i kroppen til å finne ut nye ting og utvikle mye nytt, bl.a. arkitektur. Spillet kan også grovt vise hvordan natur kan være og man kan lære mye nytt om naturen.  

Det som er utfordrende med programmet er at man ikke var så lett å finne muligheten for å skru ned grafikken, eller endre innstillingene til å få noe mye mer ytelse av maskinen, men det har utviklerne tatt til seg og vil gjøre det enklere/mer synlig å skru ned «performance» etter vår utprøving. Brukere kan selv legge til innhold og endre på programkoden for å få ut mer enn det er der fra før. I tillegg kan de fortsatt i beta legge til mye arbeid uten at folk flest klager på ustabilitet. Men fordi det er beta-versjon så har de fortsatt ikke lagt til noen innstillinger slik at spillet kan spilles på de svakere maskinene. 

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • 4. trinn ved Brundalen skole bygger skolen i Minecraft, del 2

    Etter å ha jobbet med forberedelsene til å kunne begynne å spille / bygge i MinecraftEdu (beskrevet i forrige innlegg), var det en svært ivrig gjeng på 4. trinn som var veldig klar for å begynne å bygge skolen sin.
  • 4. trinn ved Brundalen skole bygger skolen i Minecraft, del 3

    Det er alltid noe som ikke går som planlagt når en setter i gang med noe helt nytt. Vi har møtt noen utfordringer som vi ikke forutså, som kan være greie å tenke på dersom dere har tenkt å bruke MinecraftEdu i undervisningen.
  • Historiefortelling og programmering med Project Spark

    På 8. trinn på Fagerhaug Oppvekstsenter har vi denne våren et pilotprosjekt på bruk av Project Spark som et pedagogisk hjelpemiddel for å nå kompetansemål i engelsk og valgfaget "Teknologi i praksis" for ungdomstrinnet. En stor suksess for teknologi-sultne og kreative elever.

Finn oss på sosiale medier