Besøk på IKT-senteret i Tromsø

Alle elevene på Vannvåg oppvekstsenter var på besøk på IKT-senteret for å lære litt om koding.

Vi ønsket å lære oss litt om koding og få en liten inspirasjon til å fortsette med arbeidet etter at vi kom hjem fra et klasserom i fremtidens skole.

Lars Kvenshagen Gimse var så grei å ta i mot oss alle sammen, først mellom- og ungdomstrinnet som fikk lære å programmere trafikklys på Arduinobrett. Småtrinnet som fikk lov til å spille på frukt, lage sitt eget dataspill og programmere bier til å bevege på seg. 

Vi fikk absolutt inspirasjon til å fortsette med dette og har nå meldt oss på Kodetimen! 

Vi synes at vi er heldige som kan reise til Tromsø og kunne benytte oss av et slikt tilbud, tusen takk for at vi fikk komme.

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

 • Arduino for alle

  Å jobbe med strømkretser, bygging, forståelse av instruksjoner og tegninger, programmering og å oppleve mestring er blant noe av elevene på 5. trinn på Brundalen skole har oppnådd ved å jobbe med Arduino i noen uker.
 • Gulrot-piano med Arduino

  Gulrot og Arduino går godt sammen, om en vet hva en skal gjøre. Dette har elever på mellomtrinnet funnet ut av, og de storkoser seg når de jobber med dette opplegget.
 • Elever som koder spill i Sploder

  Game design med Sploder

  Hvor mange elever ønsker ikke å designe sine egne spill? Spill på lik linje med de spill de spiller på 1001spill eller NRK Super. I prosjektet Play and Learn, som elever på Grinde skule skal gjennomføre sammen med elever ved den danske skolen «Skolen ved søerne» i København, skal elevene lære og lage spill ved å bruke spillplattformen Sploder.

Finn oss på sosiale medier