Anonyme profilbilder

Det kan ofte være vanskelig å balansere mellom anonymitet og personlig tilpasning på nett. Særlig gjelder dette bildebruk, der vi skal forsøke å lære elevene godt nettvett, samtidig som de gjerne vil profilere seg selv. Heldigvis finnes det en trygg middelvei.

Det finnes flere tjenester som lar elevene skape små bilder av seg selv, såkalte avatarer. Noen av dem lager bilder i typisk manga-stil, mens andre går for lego-figurer. Dessverre krever mange av dem registrering, og noen av dem kan være veldig knotete å bruke.

En av mine favoritter er Avacharas tjeneste for å lage profilbilder. Her kan elevene enkelt tilpasse både ansiktsform, øyne, munn og nese, og i tillegg legge til klær og bakgrunn. Når de er ferdige, får de mulighet til å laste ned to utgaver av figuren sin: helfigur og portrettbilde. Bildene lagrer de enkelt på sin maskin, og kan dermed laste opp dem som profilbilder på f.eks. skolens læringsplattform.

Fordelen med slike tjenester er jo at man unngår at bilder av elevene havner på avveie eller blir misbrukt. Samtidig kan dette være god læring for elevene, når de må finne ut av hvilke særtrekk de har. Kanskje kan man lage en konkurranse av det, der det gjelder å få figuren sin så lik seg selv som mulig? Eller hva om man går sammen to og to og må lage den andres ansikt? Hvordan man benytter tjenesten vil være både alders- og behovsavhengig, men dette er noe som vil kunne benyttes gjennom hele skoleløpet.

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier