Animasjon

Animasjon ved bruk av iMotion og iMovie.

6. Trinn ved Tromsdalen skole har laget 2D animasjonsfilm med iPad, tema vennskap. De har jobbet med dette i kunst og håndverktimene.

Alle lagde hver sin tegneserie. De bestemte selv hvordan figurene i tegneserien skulle se ut og handlingen i fortellingen.

Deretter ble de delt inn i grupper der de skulle lage en film, og sette sammen litt fra hver tegneserie til en animasjonsfilm. Gruppene lagde også kulisser og rekvisitter til filmen.

Eleven filmet i iMotion HD og redigerte i iMovie. Det er apper som er veldig enkle å bruke både for lærere og elever. Det kreves ikke store forkunnskaper for å ta disse appene i bruk. Det er også en fordel at Ipad er enkelt å frakte med seg og de er lett å håndtere.

Vi møtte på utfordring i forhold til hvordan vi skulle plassere iPaden slik at den lå i ro under selve filmingen. Til slutt fant vi ut at vi kunne ha iPaden liggende ytterst på kanten av en stol/bord der en filmet og de andre flytte på figurene. Ved eventuelt 3D animasjonsfilm måtte vi nok å tenkt ut en annen ide.

Resultatet ble totalt 21 filmer. Her er en av dem.

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier