Anbefaling av nettside for barnehagebarn og skolebarn

I barnehagen har vi nå begynt å bruke datamaskiner mer aktivt i store grupper med barn. Det vi oftest benytter oss av er ulike nettsteder spesielt rettet mot barnehagebarn.

 For tiden er det mest brukte nettstedet www.123skole.no. Der kan man gå videre inn til opplegg tilrettelagt for barnehage og helt opp til 10. klasse.

Nettstedet er gratis å bruke, men enkelte av undersidene koster penger. Det er og en henvisning til ulike apps man kan laste ned til nettbrett der hovedfokuset er tall og bokstaver.

www.123skole.no har ulike spill, sanger og fortellinger som egner seg for store grupper barn. Vi bruker også bilder og film vi finner på nettstedet til å lære begreper på norsk og morsmål parallelt. Ved hjelp av projektor viser vi bilder rett på hvit vegg.

Dette er med på å gi et felles grunnlag for videre samtaler og lek.

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • Digitalt mikroskop – en titt på detaljene

    Sommeren er over, og vi i barnehagen ser tilbake på sommerene våre som skikkelige insekts-forsknings-sommere. Så snart snøen forsvinner begynner jakten på edderkopper, fluer, skolopendere, marihøner, meitemark osv. Det er en spennende jakt, og ungene lager små hus til krypene de finner i boksene sine. Men hvordan ser de egentlig ut de som er så små? Hvordan ser øyne og munn ut? Hva er det som er inni blomstene?
  • Spill for små barn

    En App som er moro for små barn i barnehagen
  • Geologi på en morsom måte

    Lær om bergarter ved å styre Curiosity Rover på mars! Oppgaven er å finne vann. Klarer du det får du et digitalt mozilla open badge diplom.

Finn oss på sosiale medier