Anbefaling av nettside for barnehagebarn og skolebarn

I barnehagen har vi nå begynt å bruke datamaskiner mer aktivt i store grupper med barn. Det vi oftest benytter oss av er ulike nettsteder spesielt rettet mot barnehagebarn.

 For tiden er det mest brukte nettstedet www.123skole.no. Der kan man gå videre inn til opplegg tilrettelagt for barnehage og helt opp til 10. klasse.

Nettstedet er gratis å bruke, men enkelte av undersidene koster penger. Det er og en henvisning til ulike apps man kan laste ned til nettbrett der hovedfokuset er tall og bokstaver.

www.123skole.no har ulike spill, sanger og fortellinger som egner seg for store grupper barn. Vi bruker også bilder og film vi finner på nettstedet til å lære begreper på norsk og morsmål parallelt. Ved hjelp av projektor viser vi bilder rett på hvit vegg.

Dette er med på å gi et felles grunnlag for videre samtaler og lek.

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • Yndlingsfarge, former og klipping.

    I dag har førskoleklubben hatt som oppgave å ta et bilde hver av en gjenstand med yndlingsfargen sin. De fikk kameraet og oppgaven en og en, og løste dette på egenhånd.
  • Eventyr

    Våren 2013 hadde vi prosjekt om eventyr. Målet med prosjektet var å bli kjent ulike eventyr, bruke digtale verktøy og språkstimulering.
  • Utprøving av Touch Skjermer.

    I vår fikk vi låne to touch skjermer fra senter for IKT i utdanningen som vi skal teste ut i en pedagogisk sammenheng i vår barnehage.

Finn oss på sosiale medier