Å etablere en ikke-personlig Apple ID

Om man skal bruke iTunes på jobben og andre også skal ha tilgang til denne, er det lurt å etablere en Apple ID i jobbens navn. Se hvordan du kan gjøre det.

Det er praktisk å ikke ha knyttet sitt navn, og ikke minst sitt kredittkort, til iTunes-kontoen som skal brukes av flere mennesker på jobben. På den måten er ikke arbeidsplassen avhengig av deg personlig, og du unngår administrering av personlige utlegg.

For å unngå dette kan dere etablere en Apple ID i jobbens navn. Det smarte her er å først kjøpe et gavekort til iTunes (det selges for eksempel på Narvesen), FØR dere setter i gang med å registrere en ny bruker i iTunes. Da kan man nemlig bruke gavekortkoden til å registrere seg i stedet for å legge inn et kredittkortnummer. Med gavekort får man en kvittering som også er enklere å utgiftsføre og er en måte å kjøpe innhold på etter hvert som man vil fylle kontoen med apps, bøker, musikk og annet innhold dere ønsker å bruke. 

 

Foto: Some rights reserved by Tecfan

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

  • Gulrot-piano med Arduino

    Gulrot og Arduino går godt sammen, om en vet hva en skal gjøre. Dette har elever på mellomtrinnet funnet ut av, og de storkoser seg når de jobber med dette opplegget.
  • Use of HTC VIVE Virtual Reality-My Experience with Google Earth VR, and Google Tilt Brush

    The use of virtual reality in the classroom motivates students to explore fantastic new worlds where their only limitation is their imagination!
  • 3D-tegning i Onshape

    3D-skrivere blir stadig mer vanlig i norske bedrifter og også i en del norske skoler. For å få filer som kan skrives ut i en 3D-skriver kan en bruke ulike verktøy, som Minecraft, TinkerCAD, SketchUp og Onshape. De tre siste er nettbaserte programmer, Minecraft krever installasjon. Vi på Jakobsli skole har benyttet oss av Onshape for å bygge husene til elevene som skal benyttes i ulike fag senere.

Finn oss på sosiale medier