Å etablere en ikke-personlig Apple ID

Om man skal bruke iTunes på jobben og andre også skal ha tilgang til denne, er det lurt å etablere en Apple ID i jobbens navn. Se hvordan du kan gjøre det.

Det er praktisk å ikke ha knyttet sitt navn, og ikke minst sitt kredittkort, til iTunes-kontoen som skal brukes av flere mennesker på jobben. På den måten er ikke arbeidsplassen avhengig av deg personlig, og du unngår administrering av personlige utlegg.

For å unngå dette kan dere etablere en Apple ID i jobbens navn. Det smarte her er å først kjøpe et gavekort til iTunes (det selges for eksempel på Narvesen), FØR dere setter i gang med å registrere en ny bruker i iTunes. Da kan man nemlig bruke gavekortkoden til å registrere seg i stedet for å legge inn et kredittkortnummer. Med gavekort får man en kvittering som også er enklere å utgiftsføre og er en måte å kjøpe innhold på etter hvert som man vil fylle kontoen med apps, bøker, musikk og annet innhold dere ønsker å bruke. 

 

Foto: Some rights reserved by Tecfan

Skriv et blogginnlegg

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med bruk av IKT. Her kan du skrive og publisere blogginnlegg.

Relaterte blogginnlegg

 • Geologi på en morsom måte

  Lær om bergarter ved å styre Curiosity Rover på mars! Oppgaven er å finne vann. Klarer du det får du et digitalt mozilla open badge diplom.
 • mobilblogg

  Blogging fra mobilen

  Lærerstudenter bruker Tumblr i utlandspraksis
 • Augmented reality

  Liker du å lære om ny teknologi kan dette undervisningsopplegget være noe for deg. Det passer i alle fag og det bidrar til å styrke den grunnleggende ferdigheten "kunne bruke digitale verktøy".

Finn oss på sosiale medier