Se og si appen

Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

Denne appen er baser på de kjente bøkene fra Kari Grossmann. Målet med appen er å finne gjenstander i det store bildet. Spilleren kan velge forskjellige situasjoner i bildene og det er appen som bestemmer hvilke gjenstander man skal finne. For hver runde skal man finne 10 gjenstander. 6 barn og en voksen samlet seg rundt Ipaden og valgte ett av bildene; "God morgen". Mens vi holdt med å finne gjenstander, skrev en voksen en liste med de gjenstandene vi ble spurt om.

Etterpå dro vi på skattejakt. Vi gikk tur i barnehagen mens vi prøvde å finne alle gjenstandene som var i listen. Vi fant mange av dem og tok bilde av dem. Skattejakt-aktiviteten hjelper oss å knytte barnehagens hverdag sammen med Ipad aktiviteter.  

Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

Barna synes det er veldig morsom å prøve å finne gjenstandene som gjemmer seg og vi ser et stort samarbeid mellom barna som hjelper andre å finne de vanskeligste gjenstander. Appen gir også muligheten til å ha samtaler rundt bildene og hverdagsaktiviteter. Siden bildene viser aktiviteter som barna er vant med, deltar barna på et veldig aktiv måte. 

Voksne har også opplevd at barna med utfordringer med konsentrasjon eller språket, har stor nytten av den appen. De bruker språk mye mer og konsentrasjon evner øker når de skal finne gjenstandene på bildet. 

Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
0
Ingen stemmer til nå
Skriv en app-omtale

Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

Relaterte app-omtaler

Finn oss på sosiale medier