Pinnacle Studio

I skolen er det mange som savner videoredigeringsprogrammer som takler tunge oppgaver utover lysbildeproduksjon. Til nå har redigeringsprogrammer vært svært kostbare og kompliserte, og utenkelige i skoleverket. Det var før Avid lanserte Pinnacle Studio 17.

  Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

  Programmet fås i flere varianter, men de fleste klarer seg lenge med grunnpakken til omlag 450 kroner pr lisens. Da har man nok til å være kreativ i lange baner. Programmet egner seg best til elever som trenger mer frihet i videoredigeringen, og de som synes at gratisprogrammer gir for lite utfordring. Programmet anvendes best i kunst og håndtverk, men kan med fordel brukes i flere fag hvor dokumentasjon er viktig. I mitt tilfelle har elevene brukt programmet i forbindelse med intervju (norsk) og kjemiforsøk (naturfag).

  Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

  Det er ingen tvil om at læreren bør beherske programmet for å bruke det i undervisning. Når det er sagt er Pinnacle Studio 17 veldig selvforklarende og mye mer intuitivt enn tidligere versjoner som ble lansert for noen år siden. Elevene kommer raskt i gang og produktet blir fort ferdig uten faren for at programmet låser seg (som mange online-programmer kan gjøre i omkodingsprosessen). Med tanke på elever som sliter med grunnleggende ferdigheter, er det en stor fordel er at det finnes en egen automatisk generator som kan lage en ferdig film på noen få sekunder. Generatoren legger til overganger, tekstbokser og musikk, som elevene selv kan endre ved behov. Dra-og-slipp gjør Pinnacle Studio til et brukervennlig program som gir utfordringer til nybegynneren såvel som den mer erfarne.

  Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
  0
  Ingen stemmer til nå
  Skriv en app-omtale

  Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

  Finn oss på sosiale medier