MonkeyJam

MonkeyJam er et gratis lite program for å lage animasjonsfilm (stop-motion).

  Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

  Dette programmet brukes hvert år som en del av Kunst&Håndverks-opplegget for 10.klasse. Det jobbes på forhånd med filmatiske virkemidler, før det lages manus, dreiebok og kulisser. Deretter brukes som oftest plastelina for å lage figurene som opptrer i filmen, selv om også f.eks. Lego-figurer vil fungere bra. Det anbefales å bruke enkle web-kameraer til filming, f.eks. bord-varianter med svanehals.

  Programmet laster du ned fra hjemmesiden, som finnes HER.

  Vi har laget en egen bruksanvisning til programmet, der det også listes opp ulike måter å bruke programmet på i forskjellige fag. Dette heftet kan fritt benyttes av andre, og finnes her: 

  Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

  Programmet er enkelt i bruk, og lett å lære seg. Den eneste ulempen med programmet, er at det bare finnes i beta-versjon, og sannsynligvis aldri blir ferdigstilt. Derfor kan det av og til oppføre seg litt merkelig, noe man bør være obs på. Brukerveiledningen som er lenket til over her lister opp noen vanlige feilmeldinger som kan komme, og hvordan man jobber seg rundt dem.

  Programmets enkelhet gjør at fokuset blir mer på historien og det kreative enn på det tekniske, og jeg kan trygt anbefale programmet til andre som vil jobbe med animasjon.

  Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
  4
  Average: 4 (1 vote)
  Skriv en app-omtale

  Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

  Relaterte app-omtaler

  • iStopMotion

   Med nettbrett og en animasjonsapp - f.eks. iStopMotion - er det lett å skape animasjonsfilmer med...
  • iMotion HD

   I 6. klasse ved Skjelnan skole har vi brukt iMotion for å lage animasjonsfilmer. I første omgang...
  • Hva er en app?

   Hva er en app?

  Finn oss på sosiale medier