Microsoft Powerpoint

Bruk av Microsoft Powerpoint som presentasjonsverktøy.

  Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

  Jeg har brukt Microsoft Powerpoint i flere år i min jobb som lærer ved videregående skole. Jeg synes den er enkel og grei i bruk, og den har mer en nok funksjoner til å gjøre presentasjonen levende. Innen mitt fagområde er det få og gamle lærebøker som er i ferd med å bli utdaterte. Da er det fint å kunne lage mere oppdaterte opplegg i Powerpoint. For å gjøre presentasjonen interessant og levende bruker jeg alltid bilder, videoer og faglige artikler fra internett i sammenheng med kulepunktene. Det som er fint er at en kan legge inn animasjoner som gjør at et og et punkt eller bilde kommer frem om gangen. Dette er et fint pedagogisk virkemiddel. For eksempel kan et faglig bilde fra eget arkiv eller internett knyttes til overskriften på lysbildet før en starter med kulepunktene. Elevene vil da enklere forstå "hvor vi skal hen" og det skaper ofte mere motivasjon, interesse og spørsmål. Videoer fra for eksempel Youtube kan også enkelt lastes opp til presentasjonen. Ved å bruke funksjonen "sett inn" og trykke på video får en muligheten til å kople aktuell filmsnutt til presentasjonen uten å gå omveien via internett når en står i undervisningen. Presentasjonen blir mere sømløs (og en slipper også forstyrrende reklamer)

  Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

  En fordel med en såpass enkel app som Microsoft Powerpoint er at også elevene kan bruke presentasjonene mine uten problemer når de gjør eget arbeid / løser oppgaver / øver til prøve. Jeg tror en enkel app som samtidig har interessante og brukervennlige funksjoner har vel så mye for seg som mere fancy apper, spesielt i forhold til elevenes læringsutbytte. De fleste elever i videregående skole har begrenset digital kompetanse, og jeg har tro på å holde det enkelt og samtidig interessant. Samtidig er det ingenting som er kjedeligere enn en kjedelig powerpoint, så den må være gjennomtenkt og spritet opp med farger/bilder/video.

  Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
  0
  Ingen stemmer til nå
  Skriv en app-omtale

  Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

  Relaterte app-omtaler

  • Creaza

   Tankekart i Creaza
  • iMotion HD

   I 6. klasse ved Skjelnan skole har vi brukt iMotion for å lage animasjonsfilmer. I første omgang...
  • Wireless Transfer App

   Lar deg sende filer fra iPad.

  Finn oss på sosiale medier