Lage film med applikasjonen Imovie

Bilder + lyd = film på iPad  

  Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

  Bilder + lyd = film på iPad  

  Ei gruppe med 3-4 åringer og jeg har laget en film om et bord i iMovie. Barna forklarte ivrig hva de kan bruke et bord til: "Vi kan klatre oppå bordet, og krype under det!" sa barna ivrig. Så da gjorde vi det. Barna tok bilder av hverandre ved hjelp av iPaden. Noen ville sitte oppå bordet, noen ville stå oppå det, noen stilte seg ved siden av bordet, og noen krøp under det. De fleste ville være både foran og bak kameraet flere ganger!

  Da vi hadde tatt alle bildene, hentet vi de inn i iMovie. Barna syntes det var spennende å trykke på bildet sitt, og deretter se at det flyttet seg ned til tidslinja.

  Så tok vi opp lyd. Barna sa navnet sitt etter tur, slik at det passet til bildene. Noen sa navnet sitt mange ganger, andre sa både navnet sitt og samtidig beskrev om de stod oppå bordet eller satt under det. Noen lydopptak ble fine første gang, andre tok vi opp flere ganger. Det var spennende å lytte til opptakene.

  Til slutt så vi filmen - til stor jubel hos barna.

  Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

  Ved å bruke iPaden er det lett for selv små barn å være med på hele prosessen, filmen kan lages forholdsvis raskt, og resultatet blir bra! I filmen kan en kombinere bilder, lyd, tekst, og evt. filmsnutter. En kan lage film om hva som helst, og gjerne i tilknytning til et aktuelt tema i barnehagen.

  Her er en påskefilm som også er laget på iPaden i iMovie, med de samme barna, følg lenka.

  Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
  5
  Average: 5 (1 vote)
  Skriv en app-omtale

  Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

  Relaterte app-omtaler

  • Move TheTurtle

   Jeg og 4 ivrige 5-6 åringer har programmert spennende og varierte bevegelsesmønstre til skilpadda i...
  • Book Creator

   En god app som gir barn mulighet til å bli produsenter ved å skape innhold selv til en digital...
  • Adobe Ideas

   Skisseverktøy med vektorgrafikk. Tillater arbeid i flere lag hvorav ett av lagene kan være et...

  Finn oss på sosiale medier