iStopMotion

Med nettbrett og en animasjonsapp - f.eks. iStopMotion - er det lett å skape animasjonsfilmer med barn i alle aldre.

Informasjon fra app-butikk(er):
  • Last ned fra App Store
Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

Appen ble brukt i forbindelse med animasjonsprosjektet "Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen." Prosjektet startet med at de voksne på gruppa gav barna inspirasjon. Deretter diktet barna en fortelling, og de laget rockestjerner og kulisser. 

Vi brukte iPad og appen iStopMotion til å ta bildene, og en animasjonsboks. Barna deltok både som "skuespillere" og flyttet på figurene, og som "filmsjefer" og tok bildene. I noen av scenene stod iPaden i sporet, og vi tok bildene som det øverste bildet viser, bl.a. da rockestjernene hadde konsert. I scenen der romskipet reiste gjennom verdensrommet, lot vi iPaden ligge i sporet oppå lokket. Da ble bildene tatt ovenfra og ned, og gir en god effekt på filmen. Såpeboblene gav og en god effekt, og barna syntes det var gøy!

 
Vi valgte å lage hver scene for seg i iStopMotion, og satt til slutt med flere korte filmer. Disse satte vi sammen til en lengre film i appen iMovie
 
Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

iStopMotion er en brukervennlig, enkel og god animasjonsapp - og en har alt en trenger på det sted. Appen og iPaden kan brukes til mange ulike typer animasjon, og det er lett for barna å delta aktivt i hele prosessen.

 

Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
0
Ingen stemmer til nå
Skriv en app-omtale

Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

Relaterte app-omtaler

  • Book Creator

    En god app som gir barn mulighet til å bli produsenter ved å skape innhold selv til en digital...
  • MonkeyJam

    MonkeyJam er et gratis lite program for å lage animasjonsfilm (stop-motion).
  • iMotion HD

    I 6. klasse ved Skjelnan skole har vi brukt iMotion for å lage animasjonsfilmer. I første omgang...

Finn oss på sosiale medier