Chess time

En sjakkapp hvor du kan spille mot både kjente og ukjente spillere over hele verden. Absolutt en app å bruke i klasserommet, hvor elevene kan utfordre hverandre og læreren! Appen viser lovlige trekk slik at terskelen for å begynne å spille er lav.

Informasjon fra app-butikk(er):
  • Last ned fra App Store
Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

Sjakk er en aktivitet som med fordel kan brukes i flere fag for å oppøve kosentrasjon, logisk tenking, mønster, hukommelse og kreativitet. Denne appen skaper iver og lyst til å lære mer om sjakk og selvfølgelig er det motiverende å vinne mot læreren! Elevene lager seg en bruker og kan da utfordre hverandre til et parti sjakk. Det er også en analysemulighet i denne appen, hvor du kan flytte rundt på brikkene for å planlegge neste trekk. Appen kan med fordel brukes i både matematikk og norsk. Man får også rating når man vinner partier, og konkurranseaspektet gjør dette ekstra motiverende. Elevene kan også søke opp spillere på ulike nivå, og på denne måten finner de alltid motstandere på sitt eget nivå.

Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

Elevene blir veldig engasjert, og bruker både fritid og friminutt til å spille sjakk. Jeg og forskere har tro på at dette bedrer elevenes skoleprestasjoner. Elevene motiveres også til å jobbe effektivt om sjakk brukes som belønning for utført arbeid.

Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
5
Average: 5 (1 vote)
Skriv en app-omtale

Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

Relaterte app-omtaler

  • Play Magnus - Sjakk

    Play Magnus er en app hvor du utfordrer Mangus Carlsen på sjakkbrettet på ulike aldersnivå. Elevene...
  • Fun Easy Learn

    Fun easy Learn finnes blant annet for fransk, spansk, tysk og engelsk. Lær over 6000 ord på ulike...
  • Quizlet

    Quizlet er glimrende å bruke i fremmedspråkopplæringen. Lærer legger inn setninger eller ord som...

Finn oss på sosiale medier