Aurasma

Aurasma fungerer litt på samme måte som en QR-scanner, men den kan gjenkjenne alle typer bilder. I tillegg vil bildet trigge en såkalt "økt virkelighet" (augmented reality) i form av det Aurasma kaller en Aura.

Informasjon fra app-butikk(er):
  • Last ned fra App Store
Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

Du kan f.eks. ta et bilde av Kristian Birkeland på en 200 kr seddel. Så kan du velge at når noen holder mobilkameraet sitt over det bildet så skal et bilde av deg vises i stedet. Men, hva skjer hvis alle i Norge lager en slik Aura? Hvem vil dukke opp i stedet for Kristian Birkeland. Jo, det avgjøres av hvem du har valgt å følge. I tillegg kan man betale for såkalte universelle Auraer. Det kan f.eks. brukes av firmaer i reklameøyemed. Disse vil dukke opp uansett om du har valgt å følge bedriften eller ikke. Tenk deg f.eks. at du holder mobilkameraet foran Coca Cola etiketten. Hvis Coca Cola har betalt for å legge inn en universal aura for etiketten sin vil det kanskje dukke opp en reklamefilm for Coca Cola. Det finnes flere augmented reality apper, men jeg har veldig god erfaring med denne. 

Jeg har brukt den slik beskrevet her.  

Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

Appen fungerte mest som ytre motivasjon slik jeg brukte den, men siden jeg brukte den i teknologi og forskningslære kunne jeg også knytte den opp mot læreplanmål der. Jeg fikk inntrykk av at alle elevene syntes dette var spennende saker, og de var veldig fornøyde når de fikk det til å virke. 

Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
0
Ingen stemmer til nå
Skriv en app-omtale

Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

Relaterte app-omtaler

  • iMotion HD

    I 6. klasse ved Skjelnan skole har vi brukt iMotion for å lage animasjonsfilmer. I første omgang...
  • Wireless Transfer App

    Lar deg sende filer fra iPad.
  • Smartbok

    Digital utgåve av Gyldendal sine lærebøker. I tillegg til den tradisjonelle boka, vil appen i...

Finn oss på sosiale medier