Adobe Ideas

Skisseverktøy med vektorgrafikk. Tillater arbeid i flere lag hvorav ett av lagene kan være et fotografi.

Informasjon fra app-butikk(er):
  • Last ned fra App Store
Hvordan har du brukt appen pedagogisk?: 

Adobe Ideas er et tegneprogram med et ganske rent uttrykk. Man kan tegne med tusj i ulike størrelser, og legge på farger. Det går an å jobbe i flere lag. Ett av lagene kan være et fotografi som du har tatt selv eller som kan hentes via appens integrerte søkemotor. 

Noe som skiller denne fra andre tegneapper er at den er vektorbasert. Det vil si at tegningene ikke er bundet av piksler, og heller ikke bundet til noen oppløsning (dette skjer først når det ferdige bildet eksporteres som en bildefil). Noe som betyr at man kan jobbe med et utrolig stort spenn mellom den tynneste og den tykkeste streken. De aller minste objektene man tegner blir nærmest usynlige når man zoomer helt ut. Kanskje det kan være nyttig for å visualisere størrelsesforhold mellom ulike ting, mennesker, dyr, insekter, celler m.m...?

Merk at denne størrelsesforskjellen reduseres når det ferdige bildet eksporteres. I bildeeksempelet har jeg rett og slett tatt skjermdump av ulike bildeutsnitt. 

Modellparken med zoom.png

<p>Illustrasjon: Peter Haakonsen.</p>" class="media-element file-default" typeof="foaf:Image" src="https://iktipraksis.iktsenteret.no/sites/default/files/styles/hovedbilde/public/Modellparken%20med%20zoom_0.png?itok=1VkhOzii" width="570" height="428" alt="" />

Eksempeltegning med utsnitt fra detaljer som nesten ikke er synlige når man zoomer ut.

Illustrasjon: Peter Haakonsen.

Creative Commons Licence

Hvordan opplevde du bruken og nytten i forhold til læringsutbyttet?: 

Appen ivaretar hensynet til bildelisenser når man bruker bilder fra nett. Integrert i appen finnes det en mulighet til å søke etter bilder fra internett, f.eks. via Google. Søkemotoren henter kun bilder som tillater gjenbruk, f.eks. med Creative Commons-lisens. Dette hindrer feil bruk av bilder, og kan bidra til bevissthet rundt gjenbruk av andres bilder. Men man må fortsatt være oppmerksom på at opphavspersonene skal krediteres, dette kommer ikke klart fram.

I tillegg har søkemotoren en enkel og praktisk fargepalett som gjør det enkelt å avgrense søket etter farger. En ulempe er at appen kun tillater ett fotolag. 

Sett din karakter for appen (krever innlogging): 
4
Average: 4 (1 vote)
Skriv en app-omtale

Har du brukt en app eller et program i din praksis? Vi vil gjerne høre hvordan du har brukt appen/programmet og dine erfaringer om pedagogisk nytte.

Relaterte app-omtaler

  • Book Creator

    En god app som gir barn mulighet til å bli produsenter ved å skape innhold selv til en digital...
  • Move TheTurtle

    Jeg og 4 ivrige 5-6 åringer har programmert spennende og varierte bevegelsesmønstre til skilpadda i...
  • Lage film med applikasjonen Imovie

    Bilder + lyd = film på iPad Ei gruppe med 3-4 åringer og jeg har laget en film om et bord i iMovie...

Finn oss på sosiale medier